" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

Disseminació del fenomen lingüístic i cultural català

08/07/2022 16:23  

Proposo organitzar conferències, presentacions i xerrades informals sobre els orígens, la tradició cultural i la vigència de la llengua catalana oral i escrita als mitjans de comunicació. Els locals apropiats inclouen ambaixades, consolats i universitats, organitzacions cíviques, clubs culturals i de negocis, grups de lectura, centres de jubilats i qualsevol comunitat receptiva a l’exploració de cultures globals. En aquests àmbits, la proposta adreça el repte de cercar coneixement i reconeixement internacional de la llengua. Aquestes presentacions també estan pensades per complementar les classes de català que els Casals ofereixen arreu del món, per tal que els alumnes prenguin consciència de la rellevància i llarga tradició històrico-cultural de la llengua estudiada. Els actes es registraran i divulgaran a les xarxes socials.

           Per implementar la proposta, caldrà la col·laboració de les Delegacions Exteriors. També sol·licito el suport de l’Institut Ramon Llull i les associacions internacionals de Catalanística (NACS, FIEC, etc).

           En alguns casos, aquesta activitat ja s’ha dut a terme amb èxit, per exemple a aquests llocs dels Estats Units: Alan Cheuse International Writers Center (George Mason University, Virginia); Hood College (Frederick, Maryland); The Torch Club (Frederick, Maryland); Cosmos Club (Washington DC) i Center of Students from Tibet (Nova York).

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-07-84362
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84362/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84362/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...