Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu
Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social
Replantejar el certificat de llenguatge jurídic català per adaptar-lo a les necessitats actuals
Actualitzar la formació i certificació sobre llenguatge jurídic en català tenint en compte les necessitats actuals quant a la redacció de documents judicials. Primerament, caldria impulsar una diagnosi de les mancances i noves necessitats del certificat de llenguatge jurídic en català a través de l’opinió d’experts en la matèria i els col·legis professionals. A partir dels resultats de la diagnosi, es podria fer una adaptació de la formació i l’aplicació que s’aplica en sentències, demandes o recursos. Entre d’altres elements, es proposa incloure un capítol d’argumentació. El propòsit de l’actuació és que la formació jurídica en català segueixi uns estàndards de qualitat de referència adaptant-se a les noves necessitats.
Trobades relacionades:
Sessió deliberativa. Eix 1. Administracions públiques (En línia)
Aquesta sessió forma part del procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua. Es farà en línia i cal inscripció prèvia (places limitades a 50).
L’objectiu de la sessió serà deliberar conjuntament sobre la situació de la llengua catalana en l’eix objecte de debat i consensuar propostes per millorar-la entre tots els participants.
Per preparar la sessió trobareu informació a la pàgina Situació de la llengua, especialment en l’informe Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
0 comentaris
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...