" class="part-icon-bars">

Dibuixem l’Agulla

#L’AGULLA, PARTICIPA! Procés participatiu del Pla Director Urbanístic de l’àmbit de l’Agulla

Fase 4 de 4
Fase de retorn 03/05/2022 - 13/10/2022
Fases del procés

Al·legacions a l’apartat AA3, sobre la prohibició d’hivernacles i túnels agrícoles als horts.

06/12/2021 22:55  
Adjunto un pdf amb al·legacions a l’apartat AA3 (activitats agrícoles), pàgina 185, del document “PDU Document inicial estratègic”. Extracte de l'apartat AA3: “AA3 Prohibir a tot l’àmbit del parc hivernacles, túnels agrícoles, emmagatzematge d’elements i eines a l’exterior de les construccions.”

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions6

Referència: II-PROP-2021-12-83090
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pduambitAgulla/f/3217/proposals/83090/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pduambitAgulla/f/3217/proposals/83090/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb Ignasi AR

A tall d’exemple, podríem tractar el tema de la poda de fruiters. Hi ha diverses escoles i hi ha diversos criteris. Alguns criteris són únicament productius i altres cerquen l’equilibri entre productivitat i mínima agressió a l’arbre. Tots ells, criteris agrícoles. Ara bé, si algú hi vol afegir un criteri d’estètica, potser ens hi farem mal: Per exemple, derivant cap a un extrem no hortícola, heu vist algunes oliveres podades a l’estil bonsai, en els jardins d’algunes cases? Algú pensa que són ‘estèticament boniques’? I no pensa que amb aquella poda s’està fent una forta agressió a l’expressió natural de l’arbre? I també es pot entendre que amb aquesta poda no es cerca la producció d’olives sinó la decoració del jardí. Aleshores, aquí tenim un primer exemple de què un concepte estètic és totalment contrari a un criteri agrícola.

En fi, retorno al motiu principal d’aquestes al·legacions. Hauríem d’entendres que l’ús d’hivernacles i túnels agraris, tal com expressa en Sergio en l’aportació anterior d’aquest fil, és un tema que no hauria ni d’entrar en debat, ja que és un element bàsic en horticultura. Qui ho vulgui prohibir sense més és que no ha entès que és l’horticultura.

Carregant els comentaris ...