" class="part-icon-bars">

Pla estratègic de la Ramaderia Extensiva a Catalunya 2021-2030

Procés participatiu per validar el document de bases per al desenvolupament d’un Pla Estratègic de la Ramaderia Extensiva a Catalunya 2021-2030

Fase 3 de 3
Retorn 18/12/2021 - 31/01/2022
Fases del procés

Ramaderia extensiva en zones de risc

29/10/2021 22:28  
La ramaderia extensiva ha de ser familiar, s'ha de posar límits a explotacions de més de 150 animals, i afavorir a les zones més desfavorables. no és el mateix ser pagès a la plana, que en zones de muntanya, on els prats són menys productius, i són més difícils de treballar. Desde l'administració, s'ha d'ajudar al pagès i no possar cada dia més través, ja hi ha massa feina a la granja perquè després hi hagi molta paperassa. Incentivar al relleu generacional, modernitzar explotacions. Merci!

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions1

Referència: II-PROP-2021-10-82814
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PEREC/f/3274/proposals/82814/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PEREC/f/3274/proposals/82814/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb maria

Estic d'acord, només que hi ha maneres de producció respetuoses amb el terreny com l'agricultura regenerativa que es basa en gestionar altes càrregues ramaderes en una parcel·la, durant molt poc temps i deixar descansar al terreny (plantes manen) fins que estiguin llestes per aguantar una altre càrrega ramadera. Els animals van canviant de parcel·la sovint. Per tant, el numero d'animals no el limitaria perquè això ho calcules segons l'època menys productiva i potser que la capacitat del terreny sigui més elevada i per tant estas limitant la producció i la regeneració del terra.
El que fa mal és la gestió que fem dels animals. Estem costumats a naus intensives independents dels recursos que hi ha a l'explotació on el menjar ve de fóra i aquest fet que el veiem com normal, en realitat no és sostenible.

Vale, sense voler faltar, veig que tens una visió bastant de ciutat, " l'agricultura regenerativa" és la agricultura més comúna que es fa servir als Pirineus, desconec als altres llocs , hi ha gent que es pensa que ha inventat el foc, però fa anys que ens hi escalfem!

Bona tarda Futurpages! No, tranquil, no faltes. M'alegra sentir que es fa als Pirineus doncs! Visc al mig de la muntanya, treballo amb ramaders i la gestió que es fa de les pastures no son les ideals per les càrregues ramaderes que necessiten mantenir per ser competitius. Tenim una desconexió càrrega-superfície i una dependencia de insums exteriors, que cada dia son més i més cars... com passa a les ciutats, si ;)
Per què dius que limitaries el número de caps?? Què volem evitar amb aquesta mesura, de què tenim por?? Ah, reinventar la roda diem per aquí ;)

Carregant els comentaris ...