Ajuda
Son debats estructuradi sus politiques publiques entà incorporar es votzes dera ciutadania enes decisions deth Govèrn. Eth Govèrn aquerís eth compromís d’escotar-les, incorporar-les quan sigue procedent e explicar entara ciutadania es decisions prenudes, enriquides damb aguesta participacion.
Podetz hèr es vòstes aportacions en linha, assistir a sessions presenciaus o consultar es aportacions d’auti participaires.
Fases del procés
-
1 Fase actual: Introducció 30/07/2019 - 05/12/2019
Fase prèvia
08.01.2019 - 11.02.2019
Aprovació de l’Acord de Govern que crea el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC) i la constitució de l’estructura que l’integra: Plenari, Taula Permanent, Grups de Treball i Consell Consultiu.
Primera fase
01.03.2019 - 20.06.2019
Es constitueix l’estructura que integra el PN@SC i s’inicien les reunions dels Grups de Treball per debatre i consensuar els objectius generals del PN@SC. La Taula Permanent aprova els objectius generals, així com el procés de participació ciutadana del PN@SC.
Segona fase
19.7.2019 - 31.1.2020
S’inicien les reunions dels Grups de Treball per impulsar les mesures i accions del PN@SC i es posa en marxa el procés participatiu. Es constitueix el Consell Consultiu, format per personalitats de l’àmbit acadèmic, científic, empresarial, social i cultural.
FASES DEL PROCÉS PARTICIPATIU:
1a. Fase d'informació
Es duen a terme diferents activitats informatives i de difusió.
2a. Fase de participació o deliberació
S’obrirà un debat en línia i sessions presencials per tal d'incorporar coneixement d’agents claus i ciutadania a la feina que ja estan desenvolupant els grups de treball del PN@SC.
3a. Fase de resultat
Les aportacions es recolliran, s’estructuraran i es traslladaran als diferents Grups de Treball i a la Taula Permanent, que les analitzaran i hi incorporaran les que considerin oportunes, desprès de debatre-les. Es vol construir col·lectivament una estratègia que pugui ser compartida per la societat catalana i permeti així el consens i el compromís necessaris per avançar decididament cap a la societat del coneixement.
4a. Fase de retorn.
S'explicaran quines propostes han estat efectivament adoptades, com i per què. Està previst un sistema de seguiment.
Tercera fase
1.12.2019 - 31.01.2020
Els Grups de Treball tancaran el document de mesures i accions que cal emprendre i presentaran les seves conclusions, amb la col·laboració del Consell Consultiu del Pacte, per a l’elaboració de la proposta definitiva davant de la Taula Permanent. La Taula la revisarà i podrà incorporar també aportacions del procés participatiu si ho considera escaient. El Plenari del PN@SC aprovarà el document final del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement.
Procés participatiu del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement
#PNSC Coneixement Creem una nova generació de coneixement col·lectiu!
Quant a aquest procés
En el marc del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC), el Departament d’Empresa i Coneixement impulsa un procés participatiu.
La finalitat d'aquest procés és comptar amb tothom per construir una estratègia compartida que ens faci avançar cap a una economia i una societat basades en el coneixement. L’horitzó és clar: donar resposta als reptes de competitivitat, ocupació i qualitat de vida de la Catalunya del futur.
Penseu que el coneixement es pot generar? Penseu que es pot comprar? Penseu que crear-lo és el que marca la diferència?
Considereu que els països que inverteixen en coneixement és perquè són rics o que són rics perquè inverteixen en coneixement propi?
I respecte al coneixement, ens serveix per entendre com funciona una societat i quins són els seus reptes reals?
Esteu d’acord que el coneixement en tots els àmbits ens ajudarà a créixer com a societat amb idees sostenibles i concretes?
Penseu que la Catalunya del futur ha de ser una societat basada en el coneixement?
Per donar resposta al gran repte del futur, el Govern ha aprovat el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC). Què ens ha de permetre el Pacte?
· Establir uns pilars sòlids que permetin crear una societat basada en el coneixement.
· Crear una estratègia compartida entre els àmbits de l’educació superior, la recerca i la innovació, l’economia productiva i tot el seu teixit empresarial així com el conjunt d’agents polítics i socials.
· Afavorir que la innovació sigui l’eix vertebrador en el disseny de les futures polítiques del Govern, per tal que el percentatge d’activitat econòmica basada en el coneixement se situï en valors comparables als de països capdavanters com ara Àustria, Dinamarca o Suècia.
· Avançar cap a un país profundament basat en el coneixement, que doni resposta tant als reptes socials com els econòmics, tant en competitivitat com en ocupació, ja que el coneixement impacta en la qualitat de vida d’una societat.
Per què fem un procés participatiu?
Cadascun i cadascuna de nosaltres som interpel·lats per aquesta vocació de coneixement i de creixement de la nostra societat. És per enfrontar els reptes del futur de Catalunya i aprofitar les oportunitats al nostre abast que s’ha impulsat el PN@SC i que ara s’obre el procés participatiu. Cal construir col·lectivament les bases d’aquesta societat.
Aquest procés ens ha de permetre recollir les diferents perspectives i propostes de la ciutadania en general i dels actors clau de l’ecosistema de coneixement. L’objectiu és implicar-vos, incorporar l’experiència i les sensibilitats existents més enllà de les institucions i les personalitats reconegudes (ja presents en l’estructura presencial del PN@SC) de manera que construïm la societat del coneixement amb el conjunt de la societat civil catalana.
Com podeu participar-hi?
Volem establir un diàleg actiu tant amb la ciutadania com amb els actors clau de l’ecosistema del coneixement. Volem que tothom pugui opinar, proposar, reflexionar, generar debat, i, en definitiva, col·laborar en la millora del Pacte.
Ho podeu fer a través de dinàmiques en línia (mitjançant el portal participa.gencat.cat, on ja podeu començar a fer aportacions si voleu), sessions i jornades presencials de participació oberta.
La participació presencial s'articularà en dotze sessions arreu de Catalunya per debatre i rebre aportacions al voltant dels eixos proposats. Cada sessió durarà unes dues hores i mitja. ja estan obertes les inscripcions.
Hi haurà cinc sessions temàtiques:
o Innovació i transferència del sistema de coneixement. Lloc: Casa de la Cultura. Carrer de Castellví, 8, 08173 Sant Cugat del Vallès. Data: 21 d'octubre a les 17 h.
o Dimensió global del sistema de recerca. Infraestructures. Lloc: Parc de les Humanitats i les Ciències Socials, Carrer del Perú, 52, 08018 Barcelona. Data: 5 de novembre, a les 17 h.
o Dimensió econòmica global del sistema de coneixement. Lloc: Casa del Mar, Carrer d'Albareda, 1-13, 08004 Barcelona. Data: 13 de novembre a les 17 h.
o Talent. Lloc: Casa de Convalescència, Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 171, 08041 Barcelona. Data: 27 de novembre, a les 17 h.
o Dimensió global de l'educació superior. Lloc: Parc TecnoCampus Mataró-Maresme, Carrer d'Ernest Lluch, 32, 08302 Mataró. Data: 28 de novembre, a les 17 h.
i set sessions territorials, sobre la Dimensió global del sistema del coneixement:
Tortosa. Lloc: Museu de Tortosa. Rambla Felip Pedrell, 3, 43500 Tortosa. Data: 24 d'octubre a les 17 h.
La Seu d'Urgell. Lloc: CETAP Centre Empresarial i Tecnològic de l'Alt Pirineu. Centre Cultural de les Monges, Plaça de les Monges 2, 3r. planta, Plaça de les Monges, 25700 La Seu d'Urgel. Data: 29 d'octubre a les 17 h.
Vilafranca del Penedès. Lloc: L'antic Excorxador. C/ Escorxador, 21, 08720 Vilafranca del Penedès. Data: 7 de novembre a les 17 h.
Girona. Lloc: Sala Carles Rahola. Plaça de Pompeu Fabra, 1, 17002 Girona. Data: 14 de novembre a les 17 h.
Manresa. Lloc: Sala d'actes de l'Institut Lluís de Peguera. Plaça d'Espanya, 2, 08242 Manresa. Data: 20 de novembre a les 17 h.
Lleida. Lloc: Arxiu Històric. Carrer del Governador Montcada, s/n. Data: 21 de novembre a les 17 h.
Tarragona. Lloc: Sala Pau Casals C/ Sant Francesc, 3 43003 Tarragona. Data: 26 de novembre a les 17 h.
Compartís