" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei de participació ciutadana

#LleiParticipa Participació sobre la primera versió del text

Fase 3 de 3
Retorn 11/03/2024 - 10/05/2024
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

L’Avantprojecte de llei de participació ciutadana vol regular i garantir el dret de participació ciutadana a través de les diverses modalitats de participació impulsades des de les administracions públiques. És a dir, la possibilitat de tota la ciutadania d’incidir en les polítiques públiques a través de les modalitats de participació impulsades des de les administracions.

Per què obrim el text a participació?

Per comptar amb tota la ciutadania a l'hora de millorar la primera versió de l'Avantprojecte de llei, amb l'objectiu final de comptar amb una proposta normativa que permeti consolidar un model de participació ciutadana de qualitat.


Objectius del procés participatiu: 

  • Contrastar si la primera versió de l'Avantprojecte de llei de participació ciutadana assenta les bases necessàries per impulsar la participació ciutadana de qualitat. Preveu els elements necessaris del compromís institucional, els requisits essencials per a l'impuls de la participació, els recursos i infraestructures mínimes, etc?
  • Contrastar si és factible la seva aplicació al món local. Es preveu el suport necessari als ens locals? És respectuosa amb les competències municipals? 
  • Contrastar si el text inclou les mesures de conciliació i inclusió necessàries i, en general, si és útil per a la inclusió de perfils que habitualment no participen.
  • Contrastar si les modalitats participatives que s'hi preveuen són les mínimes idònies per fomentar la innovació democràtica.
  • Contrastar si el text és útil per a l'impuls de la participació, si tenen sentit els supòsits en què l'impuls de la participació és obligatori i l'encaix amb els tràmits de participació que preveuen les normes sectorials (d'urbanisme, medi ambient...).
  • Contrastar si es preveuen els mecanismes suficients de garantia i tutela dels drets de les persones participants.


Com puc participar?

  • Vine a la sessió en línia! Farem una sessió virtual, el 7 de març, de 9.30h a 11.30h, amb diferents eixos de debat. Inscriu-t'hi!
  • Participa en línia! Deixa els teus comentaris o aportacions. També pots veure el que han dit altres persones i comentar les seves aportacions. Participa! 

Al marc de referència del procés participatiu hi podeu trobar tota la informació.


Aquest procés participatiu, sobre la primera versió del text articulat, està previst a l'article 69 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Per veure les propostes presentades per la ciutadania i el retorn del procés participatiu que es va dur a terme abans de la redacció de la primera versió del text articulat, pots dirigir-te aquí.

Presenta una proposta Veure tots (82)

Veure tots (82)
Qui hi participa Obert a tota la ciutadania
Departament Departament de la Presidència
Unitat promotora Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques
Disposa de retorn No
Data d'inici 13 de Febrer de 2024
Data de finalització 08 de Març de 2024
Referència: II-PART-2024-01-657

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/avantprojecteparticipacio/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/avantprojecteparticipacio/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

54

Participants

166

Seguidores

1

Comentaris

82

Propostes

5

Adhesions

1

Trobades