Sessió de debat Eix 1: un sistema sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular
-
Sessió virtual a través de videoconferènciaxLa sessió de debat és virtual i per videoconferència i, per tant, no hi ha adreça física. Una vegada inscrits, rebreu al vostre correu electrònic la invitació per assistir a la reunió
-
20:00 PM - 22:00 PM CEST
Sessió en línia per debatre sobre la mitigació i adaptació a l’emergència climàtica (preservant i restablint els recursos naturals), assolir un model alimentari basat en la bioeconomia circular (que garanteixi la sostenibilitat econòmica de tota la cadena alimentària), i orientar el sistema cap a un major grau d’auto-proveïment alimentari.
Es debatrà sobre les línies estratègiques que s'hagin prioritzaten les respostes als qüestionaris. Es partirà del treball realitzat en els últims messos pels grups d'experts i grups tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació relacionat amb aquestes línies estratègiques. El treball deliberatiu entre les persones assistents permetrà contrastar i enriquir aquestes propostes d'iniciatives, i elaborar de noves, que es puguin incorporar a l'estratègia alimentària que està en procés de redacció.
C1_002_Iniciatives locals, model circular i biodiversitatC1_010_Intervenir per fixar preus justosC1_032_Evitar la venda d'aliments fescos als centres comercialsC1_034_Equilibrar requisits a la producció exteriorC1_014_Vinculació món urbà i ruralC1_016_Campanya de sensibilització de producte sostenibleC1_029_Adaptació de les produccions a les característiques del territoriC1_033_Garantir un preu just pels difernts membres de la cadena alimentàriaC1_043_Agroecologia amb consum energètic eficientC1_052_Normativa diferenciada per petits productors i producció industrialC1_040_Subvenció de l'agricultura ecològica en lloc de les produccions d'alt impacte ambientalC1_021_Foment de la co-responsabilitat i de la confiança entre els actorsC1_055_Visibilitzar i conscienciar sobre el patiment animalC1_027_Producció integrada i ecològicaC1_001_Generar consciència per a un canvi de modelC1_013_Eines per empoderar-nos com a consumidors i consumidoresC1_003_Introduir cultius aquapònicsC1_004_Eficiència i sostenibilitat en processos de producció i consumC1_005_Potenciar l'us de biomassaC1_006_Ajudes i suport a iniciatives biocircularsC1_007_Beneficis tributaris o impostos segons impacte ambientalC1_008_Formació en gestió d'empressa i processosC1_009_Facilitar l'accés dels productors al consumidor finalC1_011_Instal.lacions d'ús col.lectiuC1_012_Sistemes simbiòtics entre productors i empresesC1_017_Fomentar el consum de proximitat i de temporada, inclòs el consum públicC1_018_Xarxes de col.laboració entre empreses localsC1_019_Inversió en recerca agràriaC1_022_Foment i divulgació del consum de temporadaC1_023_Conscienciació de la població sobre el valor i orígen dels aliments i sobre "One Health"C1_024_Millora de l'etiquetatge per afavorir la seva traçabilitatC1_025_Fomentar les energies renovables i la valorització dels residus orgànicsC1_026_Fomentar aliances i el treball en xarxa en el sistema de producció alimentàriaC1_030_Fomentar la col·laboració en el sectorC1_031_Involucrar a la gent en la presa de decisions polítiquesC1_035_Reducció del malbaratament i potenciació de l'aprofitament en tota la cadena de valor (producció - transformació -distribució)C1_036_Potenciació del producte de l'entorn i localC1_037_Foment de circuits curts en la cadena de distribucióC1_038_Afavorir la producció local i de proximitatC1_039_Sobirania alimentària aplicadaC1_041_Formació i assessorament en pràctiques que afavoreixin la biodiversitatC1_042_Disminuir la producció de carn d'alt impacte (ramaderia intensiva)C1_044_ calcular i difondre l'impacte ambiental dels productesC1_056_Llei d'espais agraris per afavorir l'accés a la terraC1_046_Potenciar models circulars (reduir / reutilitzar / reciclar) i reduir el malbaratament alimentariC1_047_Simplificació de burocràcia per a la producció, foment d ela organització i de la formacióC1_048_Equipaments de proximitat distribuïts al territoriC1_049_Foment del cooperativisme en la producció, la distribució i el consumC1_050_Potenciar canals curts de comercialització i reduir els intermediarisC1_051_REdistribució de les ajudes beneficient els petits agricultrs i ramadersC1_053_Potenciar els menjadors escolarsC1_054_Concienciació del consumidor sobre el consum de temporada i el producte localC1_020_Regulació impositiva sobre activitats contaminantsC1_015_Grans superfíciesC1_028_Fomentar la producció proteica per a l'alimentació animalC1_045_campanyes de sensibilització de la importància de la diversitat faunística i florísticaActa de la trobada
La primera sessió de debat en línia amb la ciutadania es va centrar en l’eix 1: com aconseguir un sistema alimentari sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular. Es va realitzar el dilluns 15 de juny, de 18h a 20h, mitjançant la plataforma de videoconferència Teams i utilitzant l’eina col·laborativa Mural per al treball de recollida i sistematització de propostes.
Es pot consultar l'informe de la sessió en el document adjunt (disponible al final d'aquesta pàgina)
Compartir