" class="part-icon-bars">

El futur de l'aigua a Catalunya (2022-2027)

#tercercicleaigua Processos participatius per al tercer cicle de la planificació hidrològica al Districte de Conca Fluvial de Catalunya

Fase 4 de 4
Fase 4. Sessions de Retorn 01/04/2022 - 31/05/2022
Fases del proceso
Volver a la página del proceso

Fases del proceso

 1. 1
  19/09/2019 - 10/10/2019

  Introducción

  Participació presencial

  En la fase 1 del procés estan previstes 4 sessions informatives, una per àmbit territorial del procés. Es tracta de trobades de caràcter informatiu amb l'objectiu de presentar el procés i les vies de participació, així com el contingut sobre el qual es focalitzaran els debats al llarg del procés.  Podràs conèixer la metodologia de participació, el calendari de sessions al territori i les formes de participació en línia (enquestes, fòrums i sessions autogestionades). 

  La participació presencial continua el model i la metodologia de debat desenvolupat durant els cicles anteriors, organitzat en diverses fases i segments temàtics. 

  Podeu consultar el calendari i fer la inscripció.Tria el o els nuclis de debat i els àmbits sectorials en què t'interessa participar i inscriu-te a les sessions (entrant al formulari de la sessió que t'interessi).

  Participació a través de la plataforma  

  També pots participar en línia a través d'alguna de les 3 vies possibles que s'aniran activant en diferents fases del procés: 

   

 2. 2
  24/10/2019 - 06/02/2020

  Fase 2. Sessions de Diagnosi

  En la fase 2 es preveu l'inici pròpiament dels debats i la participació activa. Aquesta fase s'estructura en quatre sessions per a cadascun dels àmbits territorials més una sessió plenària de posada en comú dels consensos i els dissensos recollits durant les sessions de debat. 

  Les sessions, en aquesta fase, s'organitzen per grups sectorials: 

  • ADMINISTRACIONS 
  • AGRORAMADER I FORESTAL 
  • EMPRESARIALS (industrial, energètic, turístic-esportiu i altres activitats econòmiques) 
  • AMBIENTAL (recerca, divulgació, entitats i associacions) 


  El contingut de les sessions partirà dels documents IMPRESS (impactes i pressions sobre la qualitat i l'estat de les masses d'aigua) i EPTI (esquema de problemes i temes importants). A partir d’aquests es recolliran les aportacions de les persones participants en la diagnosi i es prioritzaran les principals problemàtiques que afecten l'estat i la qualitat dels rius, rieres, aqüífers i altres masses d'aigua a la conca hidrogràfica catalana. 

 3. 3
  01/09/2020 - 08/07/2021

  Fase 3. Tallers de propostes

  Durant la Fase 3 es desenvolupen els tallers de propostes on recollir les aportacions de les persones participants en relació al Pla de gestió i el Programa de Mesures proposat. Aquesta fase és íntegrament online per la situació d’emergència sanitària per la COVID-19.

  Les sessions s'organitzen per territoris i àmbits temàtics: 

  • QUALITAT HIDROMORFOLÒGICA, BIOLÒGICA I CABALS AMBIENTALS
  • GARANTIA D'ABASTAMENT, EFICIÈNCIA, ESTALVI I CONSUM
  • CONTAMINACIÓ URBANA, INDUSTRIAL I SANEJAMENT 
  • CONTAMINACIÓ ASSOCIADA A PRÀCTIQUES AGRÍCOLES I RAMADERES 
  • PLANIFICACIÓ DELS RISCOS ASSOCIATS A LA INUNDABILITAT 

   

 4. 4
  01/04/2022 - 31/05/2022

  Fase 4. Sessions de Retorn

  Un cop finalitzat el procés de consulta i participació pública sobre el tercer cicle de la planificació hidrològica (incloent-hi també els tràmits d'informació pública i al·legacions), l'Agència Catalana de l'Aigua avalua totes les propostes, aportacions i al·legacions de les diferents vies de participació. Es decideix sobre la viabilitat o no de la seva incorporació en el Pla de Gestió i Programa de mesures, i es convoquen les sessions de RETORN per tal d'informar les persones i organitzacions participants sobre quines propostes s'han incorporat o no, argumentant els motius.