Decideix el futur de l’Alimentació a Catalunya
#ConsellCatalàAlimentació Definició de l'Estratègia Alimentària de Catalunya
Canvis a "Sessió de debat Eix 1: un sistema sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular"
Dia i hora de finalització
- -2020-03-31 20:30:00 +0200
- +2020-06-15 20:00:00 +0200
Dia i hora d'inici
- -2020-03-31 18:00:00 +0200
- +2020-06-15 18:00:00 +0200
Títol (Català)
- -Sessió de debat a BALAGUER
- +Sessió de debat Eix 1: un sistema sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular
Descripció (Català)
-
-
Sessió de debat sobre el futur de l'alimentació de Catalunya a les comarques de la Noguera i del Pla d'Urgell.
El debat girarà al voltant de 4 eixos per treballar com volem que sigui el nostre sistema alimentari:
- Cohesionat, arrelat al territori i en el que tots els actors implicats cooperen
- Sostenible, innovador i transformador, basat en la bioeconomia circular
- Propi i de confiança
- Saludable, de qualitat, just i equitatiu
Els objectius d’aquesta sessió són:
- conèixer el plantejament de l’estratègia de l’Alimentació i compartir els reptes de l’alimentació a Catalunya
- identificar bones pràctiques i necessitats concretes al territori
- elaborar propostes d’actuació relacionades als eixos de treball
El treball deliberatiu entre les persones assistents permetrà elaborar propostes concretes relacionades amb les necessitats de les terres de la Noguera, del Pla d'Urgell o de tota Catalunya, i que es puguin incorporar a l'estratègia alimentària que està en procés de redacció.
-
+
Sessió de debat en línia per debatre sobre la mitigació i adaptació a l’emergència climàtica (preservant i restablint els recursos naturals), assolir un model alimentari basat en la bioeconomia circular (que garanteixi la sostenibilitat econòmica de tota la cadena alimentària), i orientar el sistema cap a un major grau d’auto-proveïment alimentari.
Es debatrà sobre les línies estratègiques que s'hagin prioritzaten les respostes als qüestionaris. Es partirà del treball realitzat en els últims messos pels grups d'experts i grups tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació relacionat amb aquestes línies estratègiques. El treball deliberatiu entre les persones assistents permetrà contrastar i enriquir aquestes propostes d'iniciatives, i elaborar de noves, que es puguin incorporar a l'estratègia alimentària que està en procés de redacció.