Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Sessió de debat Eix 1: un sistema sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular

Juny
15
2020
  • Sessió virtual a través de videoconferència
    x
    La sessió de debat és virtual i per videoconferència i, per tant, no hi ha adreça física. Una vegada inscrits, rebreu al vostre correu electrònic la invitació per assistir a la reunió
  • 20:00 PM - 22:00 PM CEST
Avatar: Trobada oficial Trobada oficial

Sessió en línia per debatre sobre la mitigació i adaptació a l’emergència climàtica (preservant i restablint els recursos naturals), assolir un model alimentari basat en la bioeconomia circular (que garanteixi la sostenibilitat econòmica de tota la cadena alimentària), i orientar el sistema cap a un major grau d’auto-proveïment alimentari.

Es debatrà sobre les línies estratègiques que s'hagin prioritzaten les respostes als qüestionaris. Es partirà del treball realitzat en els últims messos pels grups d'experts i grups tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació relacionat amb aquestes línies estratègiques. El treball deliberatiu entre les persones assistents permetrà contrastar i enriquir aquestes propostes d'iniciatives, i elaborar de noves, que es puguin incorporar a l'estratègia alimentària que està en procés de redacció.

C1_002_Iniciatives locals, model circular i biodiversitat
C1_010_Intervenir per fixar preus justos
C1_032_Evitar la venda d'aliments fescos als centres comercials
C1_034_Equilibrar requisits a la producció exterior
C1_014_Vinculació món urbà i rural
C1_016_Campanya de sensibilització de producte sostenible
C1_029_Adaptació de les produccions a les característiques del territori
C1_033_Garantir un preu just pels difernts membres de la cadena alimentària
C1_043_Agroecologia amb consum energètic eficient
C1_052_Normativa diferenciada per petits productors i producció industrial
C1_040_Subvenció de l'agricultura ecològica en lloc de les produccions d'alt impacte ambiental
C1_021_Foment de la co-responsabilitat i de la confiança entre els actors
C1_055_Visibilitzar i conscienciar sobre el patiment animal
C1_027_Producció integrada i ecològica
C1_001_Generar consciència per a un canvi de model
C1_013_Eines per empoderar-nos com a consumidors i consumidores
C1_003_Introduir cultius aquapònics
C1_004_Eficiència i sostenibilitat en processos de producció i consum
C1_005_Potenciar l'us de biomassa
C1_006_Ajudes i suport a iniciatives biocirculars
C1_007_Beneficis tributaris o impostos segons impacte ambiental
C1_008_Formació en gestió d'empressa i processos
C1_009_Facilitar l'accés dels productors al consumidor final
C1_011_Instal.lacions d'ús col.lectiu
C1_012_Sistemes simbiòtics entre productors i empreses
C1_017_Fomentar el consum de proximitat i de temporada, inclòs el consum públic
C1_018_Xarxes de col.laboració entre empreses locals
C1_019_Inversió en recerca agrària
C1_022_Foment i divulgació del consum de temporada
C1_023_Conscienciació de la població sobre el valor i orígen dels aliments i sobre "One Health"
C1_024_Millora de l'etiquetatge per afavorir la seva traçabilitat
C1_025_Fomentar les energies renovables i la valorització dels residus orgànics
C1_026_Fomentar aliances i el treball en xarxa en el sistema de producció alimentària
C1_030_Fomentar la col·laboració en el sector
C1_031_Involucrar a la gent en la presa de decisions polítiques
C1_035_Reducció del malbaratament i potenciació de l'aprofitament en tota la cadena de valor (producció - transformació -distribució)
C1_036_Potenciació del producte de l'entorn i local
C1_037_Foment de circuits curts en la cadena de distribució
C1_038_Afavorir la producció local i de proximitat
C1_039_Sobirania alimentària aplicada
C1_041_Formació i assessorament en pràctiques que afavoreixin la biodiversitat
C1_042_Disminuir la producció de carn d'alt impacte (ramaderia intensiva)
C1_044_ calcular i difondre l'impacte ambiental dels productes
C1_056_Llei d'espais agraris per afavorir l'accés a la terra
C1_046_Potenciar models circulars (reduir / reutilitzar / reciclar) i reduir el malbaratament alimentari
C1_047_Simplificació de burocràcia per a la producció, foment d ela organització i de la formació
C1_048_Equipaments de proximitat distribuïts al territori
C1_049_Foment del cooperativisme en la producció, la distribució i el consum
C1_050_Potenciar canals curts de comercialització i reduir els intermediaris
C1_051_REdistribució de les ajudes beneficient els petits agricultrs i ramaders
C1_053_Potenciar els menjadors escolars
C1_054_Concienciació del consumidor sobre el consum de temporada i el producte local
C1_020_Regulació impositiva sobre activitats contaminants
C1_015_Grans superfícies
C1_028_Fomentar la producció proteica per a l'alimentació animal
C1_045_campanyes de sensibilització de la importància de la diversitat faunística i florística

Acta de la trobada

La primera sessió de debat en línia amb la ciutadania es va centrar en l’eix 1: com aconseguir un sistema alimentari sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular. Es va realitzar el dilluns 15 de juny, de 18h a 20h, mitjançant la plataforma de videoconferència Teams i utilitzant l’eina col·laborativa Mural per al treball de recollida i sistematització de propostes.

Es pot consultar l'informe de la sessió en el document adjunt (disponible al final d'aquesta pàgina)

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir