Sessió de debat Eix 4: un sistema saludable i de confiança
-
Sessió virtual a través de videoconferènciaxLa sessió de debat és virtual i per videoconferència i, per tant, no hi ha adreça física. Una vegada inscrits, rebreu al vostre correu electrònic la invitació per assistir a la reunió
-
20:00 PM - 22:00 PM CEST
Sessió en línia per debatre com garantir que la població mantingui uns hàbits alimentaris saludables en el marc d’un estil de vida saludable, i que el model alimentari promogui la salut del sòl, de l’aigua, de l’aire, de les plantes, dels animals, del mar i de les persones (“one health”).
Es debatrà sobre les línies estratègiques que s'hagin prioritzat en les respostes als qüestionaris. Es partirà del treball realitzat en els últims mesos pels grups d'experts i grups tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació relacionat amb aquestes línies estratègiques. El treball deliberatiu entre les persones assistents permetrà contrastar i enriquir aquestes propostes d'iniciatives, i elaborar de noves, que es puguin incorporar a l'estratègia alimentària que està en procés de redacció.
C4_007_Incentivar les polítiques d'innovació industrials, especialment per als petits productorsC4_020_Lluitar contra la publicitat falsaC4_033_Conscienciació sobre les fonts sostenibles i saludables d'alimentacióC4_032_Limitar la comercialització de productes no sosteniblesC4_031_Impulsar la producció sostenible d'aliments.C4_002_Promoure l'educació en nutrició i salut des de l'edat escolarC4_001_Millorar la transmissió dels missatges sobre nutrició i alimentacióC4_003_Campanyes de conscienciacióC4_004_Combatre la desinformació en la ciencia de la nutrició i de la salutC4_005_Control sobre la publicitat del sector privat per reduïr la informació tòxicaC4_006_Garantir la imparcialitat dels centres de recerca i investigacióC4_009_Garantir la traçabilitat real dels productes amb l'etiquetatgeC4_010_Més informació sobre la brioxeria per promoure hàbits saludablesC4_011_Enfocament diferent per abordar les patologies derivades de l'alimentacióC4_012_Prioritzar la producció en relació a les necessitats de consum pròximesC4_013_Un sistema de prestació alimentària universal, de qualitat i amb sistemes d'avaluacióC4_014_Apostar per la RDI per que els aliments esdevinguis eficaços i entenedors per a les persones consumidoresC4_015_Fomentar l'empoderament de les persones consumidoresC4_016_Promoure que les petites empreses apostin per la proximitatC4_017_Posar en valor les pràctiques agroecològiquesC4_019_Informació al consumidor sobre dietes saludablesC4_021_Promoure criteris d'una alimentació sana a tots els menjadors col·lectiusC4_022_Disposar informació verificada sobre la nutrició de cada producteC4_023_Promoure l'educació alimentària a les escolesC4_024_Promoure l'alimentació saludable a l'àmbit de la restauracióC4_025_Conscienciació de menús saludables i sostenibles als restaurantsC4_026_Adaptar les dietes a les realitats socio-culturals de les personesC4_027_Adaptar els objecitus de salut en base ales característiques de les personesC4_028_Alimentació saludable i sostenibleC4_029_Economia circular de proximitat per donar el valor alimentari al producte de temporadaC4_030_Coneixement de la influència de la salut i el benestar d'animals i plantes en la qualitat dels alimentsC4_034_Identificació perills relacionats amb el nostre entornC4_035_Impulsar les noves tecnologiesC4_037_Indicadors per diferenciar els aliments d'orígen animal i vegetalC4_008_Etiquetar incloent les conseqüències sobre la salutC4_018_Gravar els aliments processats i menys saludablesC4_036_Identificació d'indicadorsInforme de la sessió 07_Eix_4Descarregar fitxerInforme resum de la sessió de debat en línia 07 sobre l'Eix 4, del dia 29 de juny de 2020Acta de la trobada
La setena sessió de debat en línia es va centrar en l’eix 4: Com aconseguir un sistema alimentari saludable i de confiança. Es va realitzar el dilluns 29 de juny, de 18h a 20h, mitjançant la plataforma de videoconferència Teams i utilitzant l’eina col·laborativa Mural per al treball de recollida i sistematització de propostes.
Es pot consultar l'informe de la sessió en el document adjunt (disponible al final d'aquesta pàgina)
Compartir