Decideix el futur de l’Alimentació a Catalunya
#ConsellCatalàAlimentació Definició de l'Estratègia Alimentària de Catalunya
Podeu veure les propostes d'iniciatives ja fetes, comentar-les o crear-ne de noves sobre qualsevol dels eixos del Pla Estratègic de l'Alimentació:
- Eix 1: un sistema sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular
- Eix 2: un sistema propi i arrelat al territori
- Eix 3: un sistema just, equitatiu i cohesionat
- Eix 4: un sistema saludable i de confiança
507 propostes
Filtra per:
El següent formulari filtra els resultats de la cerca dinàmicament quan es canvien les condicions de la cerca.
Saltar als resultatsEl següent formulari filtra els resultats de la cerca dinàmicament quan es canvien les condicions de la cerca.
Saltar als resultats
Ordenar propostes:
Resultats per pàgina:
Acceptades
Organitzar campanyes massives publicitàries/TV per sensibilitzar els consumidors sobre la...
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0
Acceptades
Passar de la idea d'agrobotiga en el camp per als ciutadans que el visiten els caps de setmana, a...
-
Creat el
21/07/2020 -
- 0
Acceptades
Donar suport a la producció agroecològica (per exemple, en forma d'avantatges fiscals o...
-
Creat el
17/06/2020 -
- 0
Acceptades
Facilitar la creació de cooperatives de distribució, eliminant burocràcia i barreres econòmiques.
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Com alternativa a la costosa certificació ECO que dificulta a petits i mitjans productors, cal...
-
Creat el
07/06/2020 -
- 0
Acceptades
Facilitar la secretaria técnica per a la certificació de la producció ecològica
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Dinamitzar els plans d'ocupació a partir d'Espais de Test Agrari o Vivers
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0
Acceptades
Dignificar l’accés a l’alimentació, a partir de tres pilars, l’autoorganització i participació...
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0
Acceptades
Crear xarxa de productors/associacions consumidors/comerç/restauració d'àmbit Alt Pirineu i Aran...
-
Creat el
13/11/2020 -
- 0
Acceptades
Assessoraments disponibles a nivell municipal (formació de tècnics, AODL, etc)
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Informar a la població sobre els efectes dels ultraprocessats.
-
Creat el
18/06/2020 -
- 0
Acceptades
Fer dels Mercats Municipals un instrument realment social que fomenti una alimentació de...
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Tallers de cuina a les escoles amb aprofitament dels horts escolars
-
Creat el
17/06/2020 -
- 0
Acceptades
Fomentar l'ús de productes de proximitat a través de campanyes, taxar el carboni (emissions) i la...
-
Creat el
02/07/2020 -
- 0
Acceptades
Incidir en els intermediaris per tal de que coneguin les produccions locals.L’intermediari o qui...
-
Creat el
17/06/2020 -
- 0
Acceptades
Campanya enfocada a explicar els costos ambientals dels aliments llunyans
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0
Acceptades
Fer cultius basats en la permacultura per optimitzar recursos i reduir els residus
-
Creat el
02/07/2020 -
- 0
Acceptades
Codis de bones pràctiques en relació a canvi climàtic, biodiversitat, aigües, sòls...
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Fomentar preus accessibles per a tothom sobre els productes de temporada i del territori pel...
-
Creat el
02/07/2020 -
- 0
Acceptades
Impulsar una dieta més "natural" des dels menjadors de les escoles. Conscienciació de la...
-
Creat el
18/06/2020 -
- 0
Acceptades
Pagament per serveis ecosistèmics (multifuncionalitat de l'agricultura)
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0
Acceptades
Afavorir equipaments de transformació (obradors compartits, escorxadors de baixa capacitat)...
-
Creat el
22/06/2020 -
- 0
Acceptades
Crear esdeveniments més freqüents a tot el territori vinculats a la gastronomia on els productors...
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0
Acceptades
Millorar la informació sobre el producte al consumidor (origen, petxada de carboni)
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0
Acceptades
Sistemes de distribució i logística pels petits productors
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Foment del producte de temporada de manera transveersal per exemple els prescriptors alimentaris:...
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Visibilitat d'niciatives ja existents de logística compartida entre productors i establiments,...
-
Creat el
13/11/2020 -
- 0
Acceptades
Fer difusió de bones pràctiques d'alimentació saludable per fer-les accessible al màxim de població
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Facilitar la creació de sistemes logístics que optimitzin la primera i última "milla", pensats...
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
La forma en què una societat tracta la natura reflecteix el seu grau de maduresa ètica i...
-
Creat el
30/05/2020 -
- 0
Acceptades
• fer pedagogia davant les AMPAS per a la seva utilització en els menjadors escolars;
• davant...
• davant...
-
Creat el
07/06/2020 -
- 0
Acceptades
Fomentar més iniciatives del tipus Ecocentral (https://ecocentral.es/), a diferents parts del...
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Molta pedagogia des de l'escola per tal de conèixer la importància de l'alimentació en la salut:...
-
Creat el
01/07/2020 -
- 0
Acceptades
Coscienciació de la producció alimentària en el món urbà: que es conegui realment la feina que...
-
Creat el
17/06/2020 -
- 0
Acceptades
Fer campanyes de conscienciació de la importància de substituir els conreus ramaders per...
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0
Acceptades
L'administració pot dinamitzar els teixits col·laboratius amb tècnics dinamitzadors al territori
-
Creat el
13/11/2020 -
- 0
Acceptades
Potenciar bancs de terres (mediació, etc) i fer que els joves tinguin accés a la terra i més en...
-
Creat el
13/11/2020 -
- 0
Acceptades
Sobirania Alimentaria aplicada. Des de polítiques fins al consum. Ex: modulació PAC, menjadors...
-
Creat el
22/06/2020 -
- 0
Acceptades
Donar suport logístic a entitats socials locals que treballin en l'accés universal a l'alimentació
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Amb una dieta alimentària saludable la sobirania alimentària és possible (Josep Tuson)
-
Creat el
06/06/2020 -
- 0
Acceptades
Promoure la recerca en el camp de la relació entre el que es menja i el ús i la forma del...
-
Creat el
02/07/2020 -
- 0
Acceptades
Que la normativa i les inspeccions siguin més estrictes amb el benestar dels animals. Prohibir...
-
Creat el
02/07/2020 -
- 0
Acceptades
Apostar per una transició cap a un model alimentari local, ecològic, de temporada i basat en...
-
Creat el
17/06/2020 -
- 0
Acceptades
Fomentar la producció d'energies renovables en el camp i granges (solar, eòlica, geotèrmica) i...
-
Creat el
22/06/2020 -
- 0
Acceptades
Implicació per part d'ajuntaments i consells comarcals en la promoció del producte local
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Es necessita que l'administració es faci càrec de l'homologació de la venda a domicili i directa...
-
Creat el
13/11/2020 -
- 0
Acceptades
Proveir amb productes locals els menjadors d'equipaments públics (escoles, hospitals...)
-
Creat el
13/11/2020 -
- 0
Acceptades
Fer que les cadenes d'alimentació tinguin espais dedicats al producte local sense perdre de vista...
-
Creat el
13/11/2020 -
- 0
Acceptades
Posar en valor la disminució d'externalitats ambientals de les varietats productives locals o del...
-
Creat el
02/07/2020 -
- 0
Acceptades
Economia del bé comú on els impostos més alts es fan en aquelles activitats que són més...
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0