Decideix el futur de l’Alimentació a Catalunya
#ConsellCatalàAlimentació Definició de l'Estratègia Alimentària de Catalunya
Podeu veure les propostes d'iniciatives ja fetes, comentar-les o crear-ne de noves sobre qualsevol dels eixos del Pla Estratègic de l'Alimentació:
- Eix 1: un sistema sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular
- Eix 2: un sistema propi i arrelat al territori
- Eix 3: un sistema just, equitatiu i cohesionat
- Eix 4: un sistema saludable i de confiança
507 propostes
Filtra per:
El següent formulari filtra els resultats de la cerca dinàmicament quan es canvien les condicions de la cerca.
Saltar als resultatsEl següent formulari filtra els resultats de la cerca dinàmicament quan es canvien les condicions de la cerca.
Saltar als resultats
Ordenar propostes:
Resultats per pàgina:
Acceptades
Amb el model del petit comerç alimentari minimitzem a nivells molt residuals el malvaratament...
-
Creat el
12/06/2020 -
- 0
Acceptades
Promoure criteris d'una alimentació sana a tots els menjadors col·lectius (escoles, menjadors...
-
Creat el
01/07/2020 -
- 0
Acceptades
Cal internalitzar els costos ambientals de la localització i el tipus de producció. Els productes...
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Es necessita que l'administració es faci càrec de l'homologació de la venda a domicili i directa...
-
Creat el
13/11/2020 -
- 0
Acceptades
Fomentar els mercats de pagès
-
Creat el
17/06/2020 -
- 0
Acceptades
Crear Marca de la comarca (p.ex Marca Maresme) per aglutinar els productes de qualitat sota un...
-
Creat el
13/11/2020 -
- 0
Acceptades
Tenir en compte que la salut i la dieta depen de l'origen cultural i de malalties que indican...
-
Creat el
01/07/2020 -
- 0
Acceptades
Promoure la creació de cooperatives dedicades a donar serveis comuns (transport de productes,...
-
Creat el
13/11/2020 -
- 0
Acceptades
Afavorir/crear xarxa entre els productors locals amb una xarxa de producció i distribució i...
-
Creat el
02/07/2020 -
- 0
Acceptades
Facilitar / acompanyar la possibilitat del "traspas" d'una explotacio agraria que esta funcionant...
-
Creat el
13/11/2020 -
- 0
Acceptades
Potenciar els menjadors escolars (suport als productors locals + bona alimentació de la canalla)
-
Creat el
22/06/2020 -
- 0
Acceptades
Formació a les escoles entorn al relat dels aliments (origen, esforç, estacionalitat, cuina,...
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0
Acceptades
Mesures fiscals per a noves instal·lació d'empreses al territori. Espais de connexió entre...
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0
Acceptades
Simplificació de tràmits burocràtics i facilitar tràmits online com s'ha fet amb el covid
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Fomentar preus accessibles per a tothom sobre els productes de temporada i del territori pel...
-
Creat el
02/07/2020 -
- 0
Acceptades
M'interessa especialment fer un model agroalimentari que redueixi el patiment dels animals, basat...
-
Creat el
30/05/2020 -
- 0
Acceptades
Afavorir/facilitar /promoure el cooperativisme en les zones rurals
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0
Acceptades
Conèixer les característiques de la població així com les característiques agroambientals i...
-
Creat el
17/06/2020 -
- 0
Acceptades
Línies de distribució compartides/àgils i multiproducte
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Legislació que prioritzi l'abastiment amb productes de proximitat en concursos públics....
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Codis de bones pràctiques en relació a canvi climàtic, biodiversitat, aigües, sòls...
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Fomentar les entitats que ja hi són en el territori i que hi treballen, com la Taula de Cogestió...
-
Creat el
17/06/2020 -
- 0
Acceptades
Assegurar etiquetatge amb lloc (poble i comarca) de producció. Cal multiplicar el control del...
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
Augmentar el treball a les escoles en relació a l'agricultura (p.ex fer horts a les escoles,...
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0
Acceptades
Valoritzar el rapport cultural entre persones venedores i compradores (una de les diferencies...
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0
Acceptades
Impulsar que hospitals, residències gent gran, escoles, adquireixin un % obligatori de producte...
-
Creat el
13/11/2020 -
- 0
Acceptades
Cal fomentar la planificació del camp català d’acord amb les necessitats alimentàries de la...
-
Creat el
02/06/2020 -
- 0
Acceptades
Obrir establiments a les zones urbanes amb productes rurals
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0
Acceptades
Repensar els escorxadors petits d'àmbit comarcal, donen viabilitat a la ramaderia extensiva , al...
-
Creat el
02/07/2020 -
- 0
Acceptades
Ús de noves tecnologies per ser més eficients i reduint els possibles perills de contaminació del...
-
Creat el
17/06/2020 -
- 0
Acceptades
Cal impuls de l'administració, i les entitats per explicar que les llavors locals estan adaptades...
-
Creat el
07/06/2020 -
- 0
Acceptades
L’alimentació no ha d’estar subjecte a l’especulació
-
Creat el
06/06/2020 -
- 0
Acceptades
Invertir menys en campanyes per atraure visitants temporals (turistes) i més en d'altres per...
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0
Acceptades
Creació o adequació d'instal.lacions (ex. obradors) des d'on poder desenvolupar productes...
-
Creat el
13/11/2020 -
- 0
Acceptades
Més treball en aliança amb la resta d'actors del cicle per buscar solucions: facilitar sistemes...
-
Creat el
22/06/2020 -
- 0
Acceptades
Facilitar als productors i productores un canal de comunicació (virtual) únic que actui com a...
-
Creat el
23/06/2020 -
- 0
Acceptades
• re-introduir al circuit econòmic aquells productes que ja no es corresponen a les necessitats...
-
Creat el
07/06/2020 -
- 1
Acceptades
Innovació en els sistemes de producció: Establir àrees productives desprès de fer un estudi de...
-
Creat el
22/06/2020 -
- 0
Acceptades
Crear punts de venda de productes locals compartida
-
Creat el
13/11/2020 -
- 0
Acceptades
Fomentar els productes de temporada a través de campanyes publicitaries, educació, taxació de...
-
Creat el
02/07/2020 -
- 0
Acceptades
- Introduir cultius aquapònics (producció sostenible de peixos i vegetals) i basats en la...
-
Creat el
14/06/2020 -
- 0
Acceptades
Modificar les normes d'etiquetatge dels aliments: que l'origen sigui visible, clar, sense confusió
-
Creat el
17/06/2020 -
- 0
Acceptades
Creació de campanyes als mitjans de comunicació públics (tv i radio) per conscienciar sobre la...
-
Creat el
16/11/2020 -
- 0
Acceptades
El sistema de prestació d'alimentació ha de ser universal i no discrecional de cada...
-
Creat el
01/07/2020 -
- 0
Acceptades
Reforçar el sistema de certificació públic que realitza el CCPAE amb més recursos (normatius, de...
-
Creat el
12/06/2020 -
- 0
Acceptades
Campanya per donar a conèixer els recursos necessaris per dur a terme un producte i l'esforç del...
-
Creat el
17/06/2020 -
- 0
Acceptades
Garantir un preu just pels diferents autors de la cadena alimentària, amb mesures com una renda...
-
Creat el
22/06/2020 -
- 0
Acceptades
Conscienciació sobre les fonts sostenibles i saludables de proteïnes, hidrats de carboni i greixos.
-
Creat el
01/07/2020 -
- 0
Acceptades
Fer pedagogia per posar en valor la feina del sector primari, ja desde les escoles i sobretot a...
-
Creat el
17/06/2020 -
- 0
Acceptades
Bon dia, fa anys que em preocupa la relació entre l'agricultura, la ramaderia, l'alimentació, el...
-
Creat el
29/05/2020 -
- 0